«Карпатнафтохім» і Калуська ТЕЦ укладуть два договори

ТОВ «Карпатнафтохім» і виробнича філія «Калуська ТЕЦ» ДПЗД «Укрінтеренерго» найближчим часом планують укласти два договори, що стосуватимуться подальшої співпраці найбільшого в місті підприємства-споживача теплової енергії та єдиного в Калуші підприємства, яке має необхідні виробничі потужності для задоволення потреб в теплофікаційній воді будь-яких промислових замовників.

Про це домовилися генеральний директор ТОВ «Карпатнафтохім» Сергій Чмихалов та заступник директора ДПЗД «Укрінтеренерго» Ігор Романенко 28 липня на спільному засіданні керівництва підприємств, в роботі якого брали участь й начальник виробничої філії «Калуська ТЕЦ» Ігор Білик та виконавчий директор ЗАТ «ЛУКОР» Богдан Бойко.

«Зі свого боку, – констатував Богдан Бойко, – Ми всі пункти протокольного рішення цього засідання вже практично виконали. Калуській ТЕЦ надано розрахунки очікуваних теплових навантажень у ТОВ «Карпатнафтохім» і ЗАТ «ЛУКОР» в період з жовтня 2009 року по березень 2010 року. Спільно зі спеціалістами теплоелектроцентралі розроблено проект договору про постачання теплової енергії в ІV кварталі 2009 р. і І кварталі 2010 р., який передано в ДПЗД «Укрінтеренерго» для погодження та надання керівникові виробничої філії «Калуська ТЕЦ» доручення щодо підписання офіційного договору з ТОВ «Карпатнафтохім».

За його словами, транспортною службою ТОВ «Карпатнафтохім» сьогодні вже завершується робота з підготовки і передачі керівництву теплоелектроцентралі проекту договору про оренду ділянки залізничної дороги (завдовжки приблизно 1,5 км – авт.), що належить підприємству.

Це, як уточнив начальник транспортного відділу ТОВ «Карпатнафтохім» Михайло Карпенко, ділянка залізничної колії від стрілочного переводу №13 до стрілочного переводу № 1. Нею повинно забезпечуватися перевезення вантажів, зокрема вугілля, на спалюванні якого планує теплоелектроцентраль в перспективі працювати.

Крім того, ТОВ «Карпатнафтохім» може частково долучитися до реконструкції Калуської ТЕЦ, якщо буде прийняте таке рішення на рівні українського уряду та управляючої компанії – ВАТ «ЛУКОЙЛ». Але для цього потрібно, щоб ДПЗД «Укрінтеренерго» надало підприємству принаймні перспективний план розвитку виробничої філії «Калуська ТЕЦ» та свої пропозиції щодо спільної співпраці в напрямку здійснення реконструкції теплоелектроцентралі.

Такий пункт міститься у протокольному рішенні засідання керівництва ТОВ «Карпатнафтохім» і ДПЗД «Укрінтеренерго» від 28 липня 2009 року, але він з боку останнього підприємства поки що не виконаний, хоча термін виконання встановлений до 14 серпня 2009 року.

Василь Ткачук



old_editor, 17.08.2009 15:52



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини