Інтернет-реклама: новий виток у розвитку фірми

Згідно з прогнозами Cortex (входить у рекламний холдинг Publicis Groupe), рекламодавці скоротять витрати на всі рекламні носії, за винятком Інтернету, де очікується зростання на 5 %.

На думку експертів така ситуація пов’язана із тим, що реклама в Інтернеті є набагато дешевшою, ніж в друкованих ЗМІ, на радіо чи телебаченні.



За дослідженням експертів, вартість тисячі контактів в Інтернеті (СРТ, відбиває відношення витрат на рекламу до кількості осіб, які її побачили) складає лише від 1,7 дол. Це при тому, що СРТ в пресі складає 10,73 дол., зовнішньої реклами — 1,52 дол., на радіо — 3,16 дол.

Звідси випливає, що провести рекламну кампанію в Інтернеті коштуватиме набагато дешевше. Підтверджують таку думку і спеціалісти медіаагенства АІТІ \ Carat. За їх даними, для того, аби провести масштабну рекламну кампанію в Інтернеті потрібно від 10 тис. грн. У пресі — в десять раз дорожче (100 тис. грн.), а на телебаченні — в 60 (від 600-700 тис. грн. ). Саме тому реклама в Інтернеті під час кризи вважається найбільш прийнятною.

Більше того, реклама в Інтернеті попри те, що вона є відносно недорогою є й ефективною. Наприклад, за дослідженнями науковців, у квітні відбулося зростання чисельності користувачів українського Інтернету на 1,3 % порівняно з лютим місяцем і склала 11 815 283 унікальних користувачів на місяць. І є тенденція до подальшого росту. Справа у тому, що комп’ютер та Інтернет уже не є новинкою і якоюсь незвичною річчю. Все більше українців користуються інтернетом не тільки на роботі, а й вдома. Маючи «під руками» такий носій інформації, користувачі під час кризи уже не бажають витрачатися на покупку журналів чи газет. Все необхідне вони можуть прочитати за допомогою комп’ютера.



Саме тому реклама в Інтернеті під час кризи принесе подвійний ефект: по-перше, вона буде дешевшою, по-друге, ефективною, її побачать більше українців, ніж у до кризовий період.

До речі, думка про те, що в Інтернеті рекламуються невеликі фірми, які просто не мають кошти на рекламу в інших ЗМІ, є не більше, ніж стереотип. За даними Сергія Петренка з «Яндекс Україна» у цьому році рекламу в Інтернеті почали активно використовувати FMCG-виробники, які в Україні традиційно більше всіх витрачають на рекламу. Серед них, за словами учасників ринку, Procter & Gamble, Nestle, Nivea, Colgate-Palmolive, Coca-Cola і Reckitt Benckiser. У березні активізувалися також автомобільні компанії і турагентства.

Проте варто зауважити, що реклама буде ефективною лише тоді, коли її розміщенням будуть займатися професіонали. Тільки вони зможуть проаналізувати потреби замовники та скерувати рекламу на ті сайти, які відвідують потенційні клієнти рекламодавця.

До таких професіоналів належить інтернет-агенство «Ако», яке займає провідні позиції на західноукраїнському ринку інтернет-реклами.

Місією агентства є розробка і реалізація інноваційних рішень для успішного виконання маркетингових завдань клієнтів. Характерна відмінність агентства — націленість на збільшення продажів клієнта.

В інтернет-агенстві «Ако» працюють професіонали, які займаються створенням та оптимізацією сайтів, контекстною рекламою, медійною рекламою з географічним таргетингом на Івано-Франківськ та оптимізацією рекламних бюджетів.

Спеціалісти інтернет-агенції працюють над тим, аби створити і реалізувати для клієнтів цілісне рішення, яке дозволить їм домогтися найкращих результатів для свого бізнесу.

Звернувшись до «Ако» Ви на власному досвіді переконаєтеся, що реклама в Інтернеті діє і Ваші продажі зростають з кожним днем.



м. Івано-Франківськ

вул. Бачинського 2, офіс 2

8 0342 73 51 47

8 096 128 27 81,

8 066 088 78 70

http://ako.in.ua

e-mail : info@ako.in.ua



old_editor, 24.07.2009 17:39



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини