Спортивний підсумок дня



Бокс

Бій між чемпіоном світу WBC у суперважкій вазі Віталієм Кличком й американцем Крісом Арреолою пройде в Лос-Анджелеcі на арені Staples Center.

"Ми рухаємося в правильному напрямку, але жоден контракт ще не підписаний", - цитують керівника справами компанії Klіtschko Management Group Берндта Бенте ЗМІ.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що бій між Віталієм Кличком і Крісом Арреолою може відбудеться 26 вересня.

Чемпіон світу в суперважкій вазі за версіями ІBF/ІBO/WBO Володимир Кличко проведе свій наступний двобій 12 грудня.

Місце проведення бою й суперник українця стануть відомі після проведення спеціальних торгів, однак вибір проводиться із двох кандидатів.

"У мене є вибір, який із двох титулів захищати, з ким із двох боксерів проводити поєдинок. Або це буде росіянин Олександр Повєткін, обов'язковий претендент за версією ІBF, або американець Едді Чемберс, що переміг Олександра Дмитренка й одержав статус офіційного претендента на титул чемпіона світу за версією WBO.

Повєткін один раз виграв у Чемберса, він олімпійський чемпіон. Разом з тим Чемберс виграв у двобої проти Дмитренка, титулів у нього більше. Поки що ми почали переговори з компанією росіянина. Але остаточне рішення - хто ж стане моїм суперником - буде відомо лише наприкінці серпня - початку вересня, після проведення торгів. Тоді й визначимося", - цитує Володимира офіційний сайт братів Кличків.

Футбол

У четвер, 30 липня, харківським "Металіст" досяг неймовірної перемоги в курортному хорватському місті Рієка в матчі з однойменною командою.

Граючи вдесятьох, "Металіст" зумів вирвати перемогу, а "Рієка" не використовувала масу можливостей, люб'язно наданих підопічними Мирона Маркевича. Підсумок - 2:1 на користь харківського клубу.

Анатолій Тимощук виграв свій перший трофей у складі мюнхенської "Баварії".

Його команда у фіналі з "Манчестер Юнайтед" у серії пенальті виграла товариський турнір Audi Cup.

Українець розпочав матч у стартовому складі на своїй звичній позиції опорного півзахисника. Провівши на полі 78 хвилин, Анатолій поступився своїм місцем Андреасу Оттлю.

Що стосується самого матчу, то він завершився у нульову нічию. У серії пенальті вирішальний сейв зробив кіпер мюнхенців Міхаель Ренсінг, який за рахунку 7:6 на користь "Баварії" впорався з ударом "манкуніанця" Еванса.

Шахи

Один з найкращих українських гросмейстерів Сергій Карякін став громадянином Російської Федерації.

Про це стало відомо у п'ятницю, 31 липня, після того, як 25 липня президент РФ Дмітрій Мєдвєдєв підписав указ "Про прийом в громадянство Російської Федерації", згідно з яким міжнародний гросмейстер з України Сєргєй Карякін став громадянином Російської федерації.

Додамо, що 2 тижні тому Сергій Карякін спростував інформацію про відмову від українського паспорта та отримання російського громадянства. Однак вже сьогодні Карякін є росіянином.

Карякін пояснив, чому змушений жити і тренуватися у Москві: "Я перш за все турбуюсь про покращення своєї майстерності - до чемпіона світу ще треба дорости", - наголошує Карякін.

Нагадаємо, що ім'я Сергія Карякіна, який народився у Сімферополі у 1990 році, було внесено в Книгу рекордів Гіннеса як наймолодшого гросмейстера в світі - йому було тоді неповних 13 років, коли він отримав це звання. У складі збірної України Карякін вигравав шахової олімпіаду в 2004 році. Посідає 20 місце у списку найкращих шахістів світу за версією FIDE.

Євро-2012



У Харкові отриав сертифікат перший 5-зірковий готель.

Про це заявив мер міста Михайло Добкін 30 липня на сесії міської ради.

Назва готелю - Sun Light. Він, за словами мера, розрахований на 38 номерів. Сертифікат, сказав Добкін, діє з 20 липня на ресторанні й готельні послуги.

Крім того, на статус у п'ять зірок претендують готелі "Космополіт" і "Чічіков".

Михайло Добкін відзначив, що власники готелю "Київський" надали фінансові гарантії того, що на місці старої споруди побудують новий готель у п’ять зірок.

За його словами, УЄФА висуває до готелів вимоги нижчі, ніж національне законодавство. Тому міська влада вирішила провести угоди з керівництвом країни, обрати готелі, які змогли б добитися підвищення якості послуг.

За матеріалами Champion.com.ua, uasport.net, Чемпионат.ру, tsn.ua, МедиаПорт.

Руслан Райтер
old_editor, 31.07.2009 22:08



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини