Спортивний підсумок вихідних



Бокс

Чемпіон світу за версією WBC Віталій Кличко визначився зі своїм наступним суперником після відмови від бою з боку Девіда Хея.

Претендувати на титул українця буде непереможний американець Кріс Арреола, якому команда нашого спортсмена зробила пропозицію.

«Я буду боксувати проти Кріса Арреоли. Цей 28-річний американець наразі не програв жодного бою, у своєму останньому двобої нокаутував Маклайна. Інтерес до цього бою буде не меншим, а то й більшим», - сказав боксер.

«Ми зараз ведемо переговори, думаю, найближчим часом буде укладений контракт, після чого оголошене місце проведення бою. Дата? 12 вересня - поки під питанням. Зараз наше завдання - з'єднати основні телеканали, які будуть транслювати двобій, і підібрати місце проведення. Тільки потім ми зможемо точно назвати дату», - каже боксер.

Всесвітні ігри

Сьогодні українські пауерліфтери вибороли три медалі Всесвітнії ігор з неолімпійських видів спорту, що проходять тайванському місті Гаосюн.

У змаганнях суперваговиків Олександр Шепель і Валерій Карпов завоювали відповідно срібну і бронзову нагороду.

Серед жінок у важкій вазі найкращою стала Лариса Соловйова, яка принесла Україні десяте золото Ігор.

Тим часом, у неофіційному рейтингу збірні України і Франції на одну посунула команда США, яка піднялася з шостого на четверте місце. Таким чином шостою стала саме Україна.

Футбол

Римська «Рома» зацікавлена у послугах українського форварда Андрія Вороніна.

За інформацією італійських ЗМІ, клуб зі столиці Італії не має грошей на купівлю гравця «Ліверпуля», який сподівається пробитися у основний склад команди Бенітеса.

Ймовірно, українець може стати частиною угоди із придбання Альберто Аквілані, за якого мерсисайдці готові викласти 15 мільйонів євро та віддати Вороніна. Сам же українець хоче укласти трирічний контракт і не готовий перейти на правах оренди.

Питання про перехід Дмитра Чигринського з «Шахтаря» до «Барселони» не закрите.

За інформацією ЗМІ, наставник «Шахтаря» Мірча Луческу виступив на Радіо Каталонії, де розповів, як йдуть справи.

«Чигринський звернувся до мене з проханням відпустити його до «Барселони», - заявив наставник гірників. - Я його розумію. Коли така команда як «Барселона» робить пропозицію, ви не можете сказати «ні».

Луческу також заявив, що для нього Чигринський - кращий захисник у Європі, і що він не бачить причин, за якими Дмитро може не заграти у «Барселоні».

Цими вихідними проходить другий тур Української Прем’єр-Ліги. В суботу, чемпіон України – столичне «Динамо» познущалось з гравців сімферопольської «Таврії». Підсумковий рахунок матчу – 6:0 на користь киян. Донецький «Шахтар» впевнено переграв маріупольський «Ілічівець» - 2:0.

В інших матчах туру, які відбулися у суботу зафіксовано такі результати:

«Чорноморець» - «Арсенал» - 1:3

«Дніпро» - «Металіст» - 2:0



В неділю 2-й тур Чемпіонату «закриватимуть»: «Оболонь» - «Зоря», «Карпати» - «Металург Донецьк», «Закарпаття» - «Ворскла», «Металург Запоріжжя» - «Кривбас».

Євро-2012

Керівництво УЄФА висловило своє занепокоєння з приводу розміщення родини футбольного союзу, гостей, учасників та вболівальників Євро-2012 в Донецьку та Києві.

Про це повідомили у Хакові під час семінару-наради з питань підготовки інфраструктури міст, що приймають матчі Євро-2012 президент ФФУ Григорій Суркіс та віце-прем'єр-міністр України Іван Васюник.

Вони послалися на телефонну розмову з функціонерами підготовки України, які спілкувалися в Ньоні з президентом УЄФА Мішелем Платіні і директором турнірів Євро від УЄФА Мартіном Каленом.

За матеріалами Сегодня, Corriere dello Sport, Террикон, 2012ua.net, uasport.net, champion.com.ua

Руслан Райтер

old_editor, 26.07.2009 19:39



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини