Спортивний підсумок дня



Бокс

Бій Віталія Кличка з Девідом Хеєм не відбудеться.

Замість поєдинку з чемпіоном світу WBA англієць зустрінеться з чемпіоном WBC Миколою Валуєвим. Хей сказав, що не міг підписати контракт на умовах Кличка. 

"Надходили повідомлення у німецькому друці, що я підписав контракт на поєдинок з Віталієм Кличком у вересні, але ці повідомлення ніколи не були істиною. Були довгі й виснажливі обговорення про поєдинок, але, на жаль, я ніколи не міг поставити свій підпис під контрактом, запропонованим Кличком. Рівень неповаги, який вони продемонстрували до мене в усьому, залишив мене ображеним. Оскільки підписання контракту, тепер, коли я розумію, скільки підтримки і зацікавленість до мене з боку німецької публіки, було б усе одно, що продаж моєї душі дияволу. Я не буду боксером-рабом". 

Менеджер Кличка Берндт Бенте заявив з цього приводу, що Хей поводився непрофесійно.

Футбол

Президент "Барселони" Жоан Лапорта та головний тренер Хосеп Гвардіола втретє спробують придбати у "Шахтаря" захисника збірної України Дмитра Чигринського.

Наставник "синьо-гранатових" вважає, що на сьогоднішній день трансфер центрального захисника не є екстрено важливою проблемою, але разом з тим він розуміє, що прогавити можливість підписати гравця з такими характеристиками просто недозволенно.

Тому "Барселона" обов'язково повернеться до кандидатури Чигринського - але потім. А дружні взаємини між Ахметовим і Лапортою поза сумнівом посприяють угоді.

Нагадаємо, каталонці вже двічі пробували домовитися з приводу переходу гравця, однак обидва рази Ахметов відхиляв їхні пропозиції.

Головний тренер ужгородського "Закарпаття" Ігор Гамула буде оштрафований за свій спіч з матюками на прес-конференції після гри із "Іллічівцем".

У згаданому поєдинку закарпатці поступилися з мінімальним рахунком. Розлючений невдачею, Ігор Гамула дав волю почуттям (цитуємо мовою оригіналу):

"Поймите, нам очень тяжело... У нас был один нападающий, мы выпустили второго, думали, он нам поможет, а он нам поможет только умереть, бл... Нападающий, бл..., как чувствовал, бл... Надо было выпускать этого нападающего? А я, идиот, выпустил. Ну я теперь знаю, что с ним делать, бл... - собрал сумку и на х... домой, бл... Так нельзя, бл..., так в Премьер-лиге в футбол не играют, бл... Я это и сейчас футболистам сказал. Все головы повесили и сидят. Так нельзя играть за деньги, за очки, за Родину! За какую родину? Закарпатскую..."

Прес-аташе "Закарпаття" Ростислав Буняк в своєму коментарі заявив, що з Гамулою вже розмовляв генеральний директор клубу і висновки будуть зроблені.



Баскетбол


Центровий "Юти" Кирило Фесенко прибув у розташування національної збірної України.

"Фесенко прибув в збірну не у найкращій фізичній формі, однак у даному випадку важливий сам факт його прибуття і те, з яким бажанням Кирило приступив до тренувань. Він відправиться з нами на турнір в Білорусію, де буде можливість побачити його у справі" , - сказав головний тренер збірної України Валентин Мельничук у своєму коментарі.



Теніс


Український тенісист Сергій Стаховський вийшов до чвертьфіналу челленджера в Італії.

Стаховський вийшов до наступного етапу турніру з призовим фондом €30,000 +H, що проходить в італійському Реканаті.  

У другому раунді киянин завдав поразки італійському тенісисту Рікардо Гедіну: 3-6 6-4 6-3. 

Нагадаємо, у стартовому матчі український тенісист у трьох сетах обіграв італійця Стефано Гоальвані: 4-6, 6-1, 6-4.

Сторінку підготовлено за матеріалами uasport.net, champion.com.ua, basket.com.ua, sapronov-tennis.org, "Високий замок".

Руслан Райтер
old_editor, 23.07.2009 20:24



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини