В області чимало сіл, які заслуговують статусу державного музею, однак немає належної підтримки цих проектів – Володимир Федoрак

Село Криворівня Верховинського району матиме статус державного етноекомузею під відкритим небом. Щоправда, це питання не одного місяця, каже начальник управляння культури ОДА Володимир Федорак.

У 2006 році обласна влада подавала пропозицію надати селу державний статус, але тоді не було належної підтримки. За словами Володимира Федорака, статус державного забезпечить селу фінансування із різних сфер, спонсорську підтримку та масштабну рекламу по країні.

«Криворівню включать до всеукраїнських туристичних маршрутів. Це не єдине село в області, де збереглась самобутнє народне мистецтво та автентичні колективи народної творчості, але воно надзвичайно красиве, історичне та відоме тим, що там відпочивали відомі постаті української історії, зокрема Михайло Грушевський, Іван Франко, Леся Українка та інші», — говорить Володимир Федорак.

Крім цього, один з найпопулярніших фестивалів на Верховинщині «Полонинське літо» включать до програми всеукраїнських фестивалів у 2010 році.

old_editor, 19.08.2009 16:16



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини