Фестиваль «Коломийка» зможуть відвідати всі бажаючі — експерт

Цього року на Прикарпатті в селищі Печеніжин Коломийського району готуються до проведення етнічного фестивалю «Коломийка». Фестиваль проводиться раз на два роки. І цього року дводенний фестиваль розпочнеться 30 травня в 11 годині, а офіційно закінчиться 31 травня о 15 годині.

Організатори підготували цікаву та різноманітну програму. Спершу відбудеться урочисте відкриття етнофесту, першими його учасниками будуть майстри народної творчості. Потім святкування продовжать козацькі розваги та виступи музичних колективів з Румунії, Польщі, Росії , ну і, звичайно, з України. Також відбудеться спеціальна конференція для ЗМІ. Завершальним для цього дня буде караоке.

На наступний день заплановано: фестивальну ходу від каменю Довбуша, о 12.00 в Будинку Культури Печеніжина відбудеться творча майстерня за участю краєзнавця, заслуженого артиста України М. Савчука, композитора-фольклориста М. Тимофіїва та автентичних виконавців — коломийкарів. О 15 годині відбудеться урочисте закриття фестивалю і гала-концерт переможців та молодіжна забава з весільними музикантами.

«Дістатись до Печеніжина можна буде автобусом від Коломиї. Також місцеві жителі зможуть усім бажаючим надати житло на період проведення фестивалю. Фестиваль є безкоштовним, тому його зможуть відвідати усі бажаючі. Окрім чудової музики, люди зможуть купити сувенірів, навчитися народного ремесла», — каже Ганна Непивода, завідуюча коломийським методичним центром.

old_editor, 28.05.2009 22:18



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини