Фестиваль українських традицій пройде у Космачі

3-4 травня в селі Космач на Івано-Франківщині відбудеться міжнародний фестиваль «Великдень у Космачі».

За словами організаторів, фестиваль буде п’ятим Міжнародним з’їздом писанкарів, також до участі у фестивалі запрошені художні колективи різних країн світу та областей України.

«Великдень у Космачі» проводиться щорічно, — говорить голова оргкомітету фестивалю «Великдень у Космачі» Володимир Маліновський, — Але ми хочемо, щоб проведення такого фестивалю було не тільки формальним, а дійсно цікавим та веселим святкуванням. Цього року об’єднаються учасники зі всіх областей України та завітають зарубіжні колективи з Румунії, Польщі, Канади, Німеччини, Франції та інших країн. Цьогорічний фестиваль не черговий показ колективів, а свято, повне багатьох культурних, спортивних та гумористичних конкурсів. «Великдень у Космачі» – це насамперед можливість показати справжню гуцульську красу краю, здобутки майстрів, та поринути в атмосферу таких багатих українських традицій».

Бюджет дійства таємниця, але Володимир Маліновський запевняє, що проведення свята буде не за державний кошт, а за фінансування громадських організацій та спонсорів.

«Фестиваль не комерційний. Ми допомагатимемо колективам та гостям з житлом та транспортом. Основною метою проведення свята є пізнання української народної культури та мистецтва, а не фінансове зацікавлення у цьому окремих осіб», — каже Володимир Маліновський.

old_editor, 30.04.2009 14:33



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини