Кому потрібен «Гуцульський ансамбль»?

«Гуцульський ансамбль пісні і танцю» мав представляти Україну на міжнародному конкурсі колективів у Польщі. Нещодавно стало відомо, що колектив нікуди не поїде. Причина – конфлікт між керівником обласної філармонії та художнім керівником ансамблю.

Подейкують, що директор обласної філармонії Василь Турянин зробив все для того, аби «закрити» колектив і не пустити його за кордон. Оскільки у список колективу нібито не внесли дуже близьку йому жінку.

Сам Василь Турянин каже, що це всього лише чутки, а він, мовляв, зробив для колективу все.

«Я зробив все для того, щоб колектив поїхав на фестиваль у Польщу, — каже Василь Турянин, — Я давав службовий автомобіль, щоб вони змогли поїхати і оформити свої візи. Цю справу завалив художній керівник колективу, який «затягнув» процес оформлення документів».

Натомість, художній керівник ансамблю Петро Князевич протилежної думки, говорить, що директор філармонії зробив все можливе, щоб колектив не поїхав на фестиваль.

«Директор філармонії не підписав вчасно довідки з місця роботи і колективу було відмовлено в отриманні віз, — каже Петро Князевич, — Я припускаю, що керівництво області не хоче думати про нас. Всі думають лише про своє крісло».

Художній керівник «Гуцульського ансамблю» повідомив, що його колектив уже не зможе представляти Україну на міжнародному фестивалі у Польщі.

«Ми не зможемо нікуди поїхати. Представляти Україну поїде хтось інший», — переконаний Петро Князевич.

Іншої думки директор філармонії Василь Турянин, за його словами, колектив має час до червня, щоб узгодити всі питання і таки поїхати на міжнародний конкурс у Польщу.



old_editor, 30.04.2009 15:33



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини