Палійчук про фестиваль «Покутські джерела»: Покутяни цілий рік важко працюють, тому їм потрібно розслабитися

Цими вихідними Городенка приймала другий відкритий обласний покутський фестиваль аматорського мистецтва «Покутські джерела». Фестиваль, що тривав два дні зібрав мистецькі колективи з п’яти покутських районів Івано-Франківської області ( Городенківський, Тлумацький, Тисменицький, Коломийський, Снятинський), а також гостей свята з Ратнівського району Рівненської області та Польщі.

«На покутській землі люди цілий рік тяжко працюють в сільському господарстві. Я думаю їм потрібно мати такий день, коли б всі могли зібратись посвяткувати, спекти хліб з нового урожаю. Крім того ми не тільки співаємо, танцюємо та веселимось – ми відкриваємо музей, випускаємо книжки про Покуття, в яких розповідається про вихідців з цього краю. Людей, що не тільки доклались до розвитку свого краю, але й прославляли та прославляють цілу Україну», — сказав губернатор Прикарпаття Микола Палійчук.

Родзинкою фестивалю, окрім виставки виробів народних умільців та святкового концерту за участю зірок української естради, стало відкриття етнографічного музею «Покуття».

Музей відкрили у одному з найстаріших приміщень міста Городенки – колишньому Будинку вчителя, який спеціально відреставрували та зробили в ньому євроремонт. Наразі в музеї «Покуття» знаходяться експонати лише з Городенківського району, але в найближчим часом дирекція обіцяє поповнити фонд і експонатами з інших покутських районів задля чого передбачається розширити музейні площі.



old_editor, 17.08.2009 16:12



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини