Цукрові буряки з Городенки перероблятимуть на Чортківському та Кострижівському заводах

Цього сезону Городенківський цукровий завод не відновить свою роботу. Нагадаємо, що минулого року його закриття було зумовлене занепадом у галузі вирощування цукрового буряку. Люди відмовляються займатися цим видом господарської діяльності через її збитковість.

Цього року ситуація склалася не краще. Посівні площі є надзвичайно мізерними, і становлять всього 200 га разом з приватним сектором. Причиною цьому стала нестабільність цін на закупівельному ринку.

Про це «Малакаві» повідомив голова Городенківської РДА Василь Ємчук.

За його інформацією, увесь вирощений городенківський цукровий буряк буде перероблятися на Чортківському та Кострижівському цукрових заводах, які створили у Городенківському районі свої пункти прийому сировини. За цей рік також були продані залишки цукру із Городенківського заводу.

Василь Ємчук говорить, що в 2009 році інвестицій у відновлення роботи заводу не планується. Протягом року вдалося погасити половину заборгованого кредиту і зараз завод перебуває у власності банку «Форум», який займається поверненням решти суми. Також планується зустріч голови РДА з представниками банку, які зацікавлені у відновленні роботи заводу.

Лілія Горковенко

old_editor, 10.08.2009 20:00



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини