Підсумок тижня №20



У Калуському районі уже два тижня горить величезне сміттєзвалище. Люди з прилеглих сіл у паніці, кажуть, що не можуть жити у постійному смороді і переселяються. Чиновники ж спокійні. Визнають, що у повітрі виявлені формальдегіди, але все у межах норми. У межах норми і стан гасіння, чи то пак не гасіння того сміттєзвалища. Заливати водою його не можна, бо вся гидотна піде в річки. Заїхати технікою туди теж не реально, бо машини прогрузають у смітті. Вихід один, не робити розголосу і чекати: мусить же ж воно колись саме загаснути.

Хід нічого не знаю, нічого не бачу і нічого не скажу, найбільш популярний нині серед чиновників і політиків. Але це стосується тільки проблем регіонів, які треба негайно вирішувати. А от поговорити про глобальне і вічне — про НАТО, мову, газ, вибори — це святе.

Святим є і показати людям, пардон виборцям, приналежність до їх життя та проблем. Типу, нам не байдуже. От, майте юридичну приймальню, наші юристи захистять ваші права. Взагалі хід із юристами — найбільш популярний серед політиків. Тільки цього тижня в Івано-Франківську відкрилися дві такі приймальні від Катеринчука та Солов’я. Останній, до речі, уже біднятко і не знає, щоб то таке відкрити, аби люди його мером обрали. Для найбільш незахищеної категорії жителів відкрив соціальні магазини, для середнячків — юридичну приймальню.

Проте, як це не банально звучить, маленькому українцю далеко не до захисту своїх прав. Його турбує, чи буде в кінці місяця зарплата, чи здорожчають продукти і за що відправити дитину до школи.

Звідси ідея, правда вже не нова, але послана космосом і перевірена часом, її може спокійно запозичити Юрко Соловей, це буде якраз в його стилі: видавати пенсіонерам продпайки. Ту ж гречку, наприклад. А як родзинку — ще й стакан молока, за шкідливість, бо вислуховують всі обіцянки від кандидатів і по телевізору дивляться чорнушні новини.

Проте у людей, які рвуться до влади, інші проблеми. Їх глибоко турбує, що виборчу заставу для кандидатів у президенти підняли у п’ять разів, це ж так суттєво б’є по кишені партійних вождів. Турбує, що вибори сфальсифікують. Якщо говорять вже від тепер, то точно сфальсифікують, і народ вже відтепер готують до цієї думки.

Щоб не сфальсифікували, представники Народної армії спасіння радять взагалі намалювати у бюлетенях дулю, не підтримати жодного із кандидатів. Та ідеї армії спасіння (так ніби конкуренти в Аделаджі з’явилися) чомусь виявилися не до смаку пересічному івано-франківцю. На мітинг прийшло десятка зо два пенсіонерів у повному розумінні цього слова. І все.

І все. Набридла людям політика. Не хочуть йти голосувати і зазвичай, коли політики починають один-одного словесно мочити на екранах, просто перемикають канали.

А от УНП, не перемкнеш. За словами Юрія Костенка, партія не витрачатиметься на передвиборчі ролики, а нащо? Вони підуть теж не менш старим, і перевіреним свідками Єгови, методом: від хати до хати. Носитимуть по квартирам свої агітки і при потребі розказуватимуть, яке то щастя прийде в кожну оселю, якщо на виборах переможе кандидат від УНП. Метод хоч економний, але не ефективний. Зазвичай, івано-франківці перед такими настирниками просто закривають двері, так би мовити, перед самим носом.

Ми ж бажаємо вам, щоб ви ніколи не залишалися з носом.

Усіх гараздів вам і вдалого наступного тижня.

old_editor, 08.08.2009 21:12



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини