"Перезавантаження" Теплокомуненерго - новий керівник та новий кредит

На черговій 44-й сесії Івано-Франківської міської ради було "презентовано" нового керівника ДП "Теплокомуненерго" Ігоря Прокопіва.

"Нова мітла по новому мете" - ця народна мудрість актуальна і для місцевого підприємства, яке наразі переживає далеко не найкращі часи.

Ігор Прокопів запропонував на розгляд депутатів проект рішення про отримання кредиту від "Державного Ощадного банку" для розрахунку за природній газ.

За словами нового керівника "Теплокомуненерго", на сьогодні теплоенергетичні підприємства України боргують НАК "Нафтогазу" близько 5,4 млрд. грн.

"Це означає ризик несвоєчасного початку опалювального сезону, - каже Ігор Прокопів, - До того ж у випадку заборгованості передбачено штрафні санкції у розмірі 300 тис. грн. щомісяця".

Наразі, Івано-Франківське підприємство винне газопостачальникам близько 40 млн. грн, тож, керівництво "Теплокоменерго" і вирішило звернутися до "Ощадбанку" за кредитом на відповідну суму, для погашення заборгованості.

"Дане кредитування - пільгове. Воно передбачає надання кредитної лінії під 18,5% річних. Гарантом кредитування стає уряд", - зазначив Ігор Прокопів.

Депутати вислухавши нового керівника "Теплокомуненерго" прийняли рішення задовільнити його прохання. За отримання кредиту проголосували 43 депутати.

До речі, спеціально заради вирішення даного питання, на сесії міської ради був присутній губернатор Івано-Франківщини, Микола Палійчук, який результатом голосування залишився задоволеним.

"Єдине питання, яке мене хвилювало сьогодні, було саме надання кредитної лінії підприємству "Теплоконенерго", - сказав Микола Палійчук, - Дякую Вам, що мешканці області з 15 жовтня матимуть тепло у своїх оселях".

Не приховував свого задоволення позитивним голосуванням і міський голова Віктор Анушкевичус, підкресливши, що, мовляв, "потрібно частіше запрошувати на сесійні засідання губернатора".

Руслан Райтер
old_editor, 30.07.2009 21:08



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини