У Івано-Франківську буде товариство ЛГБТ спільноти, уже навіть є спонсори

Гейтематика сьогодні у медіапросторі займає не менше місця, ніж політика. Проте, населення України досі не знає, як на це реагувати.

Проблему соціальної нерівності секс-меншин підняли й івано-франківські представники ЛГБТ руху. Але підняли гучно та помпезно афішували свої наміри створити у місті товариство ЛГБТ.

Є пропозиція – буде і попит. Такий сплеск інтересу до секс меншин може викликати й іншу проблему – спробувати забороненого захочуть неповнолітні, популярність гомосексуалізму загрожує перерости у таку собі моду, побоюються психологи.

Одна із представниць ЛГБТ руху Таня каже, що створити товариство гомосексуальної спільноти планували давно. «Стомились зустрічатись на квартирах чи у безлюдних місцях» , — каже Таня.

За одним із круглих столів за участі журналістів, медиків та людей нетрадиційної орієнтації була розмова варто чи ні створювати у місті таку організацію. Хай медики були і проти, позиція інших учасників столу ні за ,ні проти, була більш нейтральна, однак за останнім круглим столом таки прийняте рішення про легалізацію товариства ЛГБТ у Івано-Франківську. Тетяна каже, що вже навіть спонсори знайшлись на оренду приміщення, залишилось лише офіційно зареєструватись.

Чим це загрожує місту поки невідомо. Щоправда мешканці міста кажуть, що легалізація такого товариства не потрібна: ніхто не заважає їм вести одностатеві стосунки, але не варто демонструвати це на загал, говорять перехожі.

Психологи вважають, що часто люди з нестандартною орієнтацію через те, що соціум не приймає їхньої не типовості хочуть привернути до себе уваги, можливо, таким чином знайти собі подібних.

old_editor, 29.07.2009 20:47



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини