Курортний роман - явище позитивне, за умови почуття міри та свідомості учасників - психолог

Літо – час, як відомо, не лише відпусток, а й курортних романів. Можливо для когось ці два поняття є нероздільними. Однак, психологи застерігають, що в курортних романах як і в усьому, необхідно мати міру. В іншому разі це загрожує тяжкою душевною травмою, і такий бажаний відпочинок матиме вкрай негативні наслідки.

Романи на відпочинку умово можна поділити на два типи – роман, коли чоловік та жінка залишили вдома сім’ї та інтрига, учасники якої перебували у пошуках потенційного партнера. «В обох випадках жінка освіжає себе, вносить щось нове в життя та моє можливість на деякий час відійти від дійсності, - говорить психолог Наталя Мухітдінова, - все залежить від самої жінки. Від того наскільки вона уважна та береже себе, курортні романи – велика загроза підчепити якесь венеричне захворювання».

В житті все тимчасове, особливо курортні романи.

Якщо жінка емоційно стійка курортний роман освіжить її почуття та дасть відчути себе бажаною, красивою та сексуальною. У надто емоційних представниць прекрасної статі такий роман може закінчитись катастрофою, яка виникне після розуміння, що це кінець: чарівний принц зникне, на заміну якому прийдуть сірі самотні будні.

«Психологічною травмою завершиться роман у жінки, яка до того пережила важкий шлюб і хотіла таким чином розслабитись та розвіятись. Так виникне уже дві проблеми, які погано відіб’ються на її моральному та душевному стані. Можливо, у короткочасному романі жінки шукатимуть того, чого не мають та не отримують у шлюбі, тоді вона повинна добре розуміти чого прагне від чоловіка та стосунків. Проте найголовніше – свідомо розуміти, що це тимчасово і все рано чи пізно закінчиться і бути до цього готовим», - говорить Наталя Мухітдінова.

Для чоловіків, за словами психолога, це спосіб відчути себе справжнім мачо. «Для одруженого чоловіка курортний роман – можливість доказати собі та іншим, що він ще ого-го. Тимчасовий роман позволяє встановити гендерні ролі: для чоловіка – це образ привабливого, фізично сильного та репродуктивного мужчини, а для жінки – бажаної та самодостатньої, не мами, не дружини чи керівника, тут вона забуває свої соціальні ролі», - говорить Наталя Мухідінова.

old_editor, 20.07.2009 20:16



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини