Ляльки Барбі виховують в дітей анорексію — експерт

Дитячі іграшки корисні, якщо у грі беруть участь батьки, стверджують експерти. Особливої небезпеки для дитини сучасні іграшки не передбачають, однак, вони не несуть естетичного навантаження та не виховують почуття прекрасного, каже психолог Наталя Мухітдінова.

«Часто через неадекватний вигляд іграшки дитина не вчиться виражати свої почуття та емоції», — говорить Наталя Мухітдінова.

На українському ринку іграшок переважають китайські. Однак батькам слід обачно обирати ту чи іншу для свого чада. Як не будь наліплені очі спотворюється вираз обличчя іграшки, разом з тим і дитяче сприйняття краси.

Беззаперечна популярність Барбі вже не залишає сумнівів у її шкідливості. «В дівчаток з дитинства складається хибний еталон краси. Зовнішність ляльок не відповідає реальності. Незвичайна худезна та неймовірно довгі ноги – вигляд сучасної Барбі. Дівчатка звикають до такого шаблону і вважають це красою», — говорить Наталя Мухітдінова.

Психолог зазначає, що така незвична довжина ніг Барбі є фізіологічною похибкою, а психологи світу стверджують, що ляльки Барбі ведуть до анорексії.

Пістолети та автомати не повинні бути травматичними. За словами Наталі Мухітдінової, у дітей не повинно скластись уявлення про зброю як можливість вирішення проблем.

«Якось поціливши в дитину з пістолета та злякається і втече. Після чого інша дитина, яка стріляла, думатиме, що розмахуватиме зброєю, і тоді всі втечуть. Потім тільки так і вирішуватиме проблеми у дорослому житті», — говорить психолог.

Психолог каже, що надзвичайно важливо, аби батьки брали участь у грі. Допомагали у розігруванні різноманітних ролей та іпостасей ляльок.

«Батьки зобов’язані пояснити як грати тією чи іншою іграшкою, яку придбали для дитини, а не відкуповуватись від своїх обов’язків таким чином», — радить Наталя Мухітдінова.

old_editor, 17.07.2009 20:47



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини