Грошей на оздоровлення та відпочинок дітей достатньо – Євген Фербей

Цього літа діти з Івано-Франківської області таки будуть оздоблюватись у таборах Прикарпаття незважаючи на кризу. За словами заступника начальника управління сім’ї та молоді ОДА Євгена Фербея, коштів виділено менше ніж того року, проте достатньо з усіх рівнів бюджету.

«2 мільйони 324 тисячі і 900 гривень передбачено з обласного бюджету, — говорить Євген Фербей, — Крім обласного, ще 4 мільйони виділено з міських та районних бюджетів. На оздоровлення поїдуть діти, які відносяться до певних категорій передбачених Законом України. За державний кошт поїдуть оздоровлюватися діти-сироти, інваліди, діти з неблагополучних сімей, малозабезпечені, а за кошти місцевих та районних управлінь – переможці олімпіад, діти працівників агропромислового комплексу».

Дітей, які поїдуть оздоровлюватись, обиратиме створена спеціальна рада, до складу якої входять спеціалісти з управління освіти, управління охорони здоров’я та управління у справах сім’ї та молоді. Євген Фербей каже, що діти відпочиватимуть у санаторіях та таборах області, які виграють у тендері.

«Наразі свої заявки на участь у тендері подали ЛОК «Верховина», ЛОК «Карпатські зорі», ЛОК «Опілля», дитячий табір «Прикарпатські зорі» та інші. Крім організації відпочинку дітей у області плануємо ще 250 путівок у санаторії на березі моря. Уже подали свої заявки на участь у тендері санаторії Херсонської області», — говорить Євген Фербей.

Кількість дітей, які поїдуть на оздоровлення наразі невідома.

old_editor, 05.05.2009 16:21



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини