Жінки більш схильні до суїциду?

Самовбивці воліють зводити рахунки з життям по середах. Ці дані були одержані в результаті дослідження, яке проводили вчені Каліфорнійського університету.

Науковці спробували встановити залежність між кількістю самогубств і періодом року, а також днем тижня. Також з’ясувалося, що серед людей старших 18 років відбувається близько 30 тисяч суїцидів за рік. Одержані результати свідчать, що чверть усіх самогубств припадає на середу.



Психолог Наталя Мухітдінова переконана, що у періодизації суїцидів немає принциповості.

«Неважливо, якого дня трапилось самогубство, — вважає Наталя Мухітдінова, — Важливо навчитись уникати їх».

За словами психолога, найчастіше самогубці зводять рахунки з життям через думки про власну «безвихідь».

«Особливо загострюється кількість суїцидів у період кризи, який ми зараз переживаємо», — каже Наталя Мухітдінова.

На переконання психолога, у період кризових явищ значно зростає схильність до самогубств серед чоловіків, оскільки, насамперед, вони частіше «стикаються» з проблемою виплати кредитів, задають собі питання «Де взяти гроші на утримання сім’ї?» і т.д.

«Кардинально змінюється ситуація у «мирний» час», — переконує психолог, — Жінки через власну, інколи надмірну емоційність, більш схильні до самогубств, ніж чоловіки».

Підсумовуючи експерт відзначила, що кількість суїцидів зменшилася б, якби люди не боялися відвідувати кабінет психолога, щоб поспілкуватися про свої проблеми та у форматі щирого діалогу віднайти відповіді на буденні питання.



Руслан Райтер

old_editor, 16.07.2009 16:41



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини