Молодіжні угруповання і субкультури — це хороший досвід — психолог

Сьогодні неформалізм серед молоді набув масового характеру. Соціологи вважають, що кожний третій підліток ототожнює себе із певним молодіжним угрупуванням. Насправді це не просто так.

Проблематики людини в період молодості вважається особливо важкою як для батьків і педагогів, так і для самої молоді.

Причин для переходу підлітка в молодіжні угрупування є безліч. Одні перебувають у пошуку власного «Я», намагаються виявити протест проти всіх правил та обов’язків, які на них покладають, молодь дорослішає і прагне довести дорослим, що вже може приймати власні рішення і нести за них відповідальність, говорять психологи.

Інших приєднують друзі, які вже є членами таких угрупувань. Часто трапляються випадки, коли людина нічого не знає про те оточення, в якому проводить чи не весь свій час. Саме такі люди здебільшого потрапляють в сумнівні компанії, де приймають алкоголь і наркотики. Будучи в такій компанії, молода людина швидко втягується і не помічає того пагубного впливу і деградації.

«Неформалізм — це не погано. Це навіть дуже добре, але в тому випадку, коли підліток розуміє, що він робить і справді шукає тих людей, з якими зможе розвиватися і вчитися чомусь корисному. Батькам тоді не варто хвилюватися, адже дитина перейме корисний досвід спілкування з однолітками чи однодумцями. Але якщо молода людина в сумнівній компанії, то батьки мають проявити різкість і насильно допомогти дитині, навіть якщо вона не хоче цього. Бо наслідки можуть бути фатальними», — каже психолог Наталя Мухітдінова.

old_editor, 03.06.2009 16:02



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини