Маємо велику проблему з викладанням іноземних мов у школах — Ігор Лікарчук

Сьогодні пройшло тестування з англійської мови. Тести з іноземних мов цього року є нововведенням. Завтра випускники здаватимуть незалежне оцінювання з французької, німецької та іспанської мов.

«Хвилюємось, бо маємо велику проблему з викладанням іноземних мов у школах, — говорить Ігор Лікарчук, директор українського центру оцінювання якості освіти, — Часто це некомпетентне викладання, дехто досі використовує радянської методики. Мовні курси, репетитори – ми шукали найраціональнішого варіанту для тестування».

З метою хоча би на малу частину полегшити завдання учнів з тестування англійської мови виключили аудіювання. Ігор Лікарчук каже, що таким чином не поставлять учнів в незручне становище, оскільки не всі учні знають про таке завдання.

«Крім того, необхідно було закупити однакове обладнання у кожну аудиторію, щоб не виникало ніяких непорозумінь з приводу поганого звучання і таке інше, додаткові витрати ускладнили б процес», — говорить Ігор Лікарчук.

Правда, самі учасники тестування кажуть, що відміна аудіювання не полегшила завдань. Тексти були складними та малозрозумілими, кажуть учні. Майже всі учасники сиділи до завершення тестування, після чого скаржились на погане самопочуття.

old_editor, 02.06.2009 21:35



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини