За партіями Тимошенко та Януковича стоять олігархи, які прагнуть підпорядкувати владу собі — політолог

Між БЮТ та ПР й надалі продовжуються переговори щодо внесення змін до Конституції. Цього разу ведуться розмови про те, аби позбавити Президента права призначати губернаторів.

«В даній ситуації, коли в державі існують різні центри впливу є намагання окремих політичних сил централізувати владу», — каже політолог Олег Білоус.

Він говорить про те, що за партіями Тимошенко та Януковича стоять олігархи, які прагнуть підпорядкувати владу собі. Тому, не дивно, що обоє політиків прагнуть розширити свої повноваження таким методом.

«Це не є нормально, коли прем’єр хоче зібрати губернаторів на нараду, а президент забороняє це зробити», — зазначає політолог.

За його словами, широка коаліція мала би повернути порядок. Основне завдання полягає в тому, щоб поділити зобов’язання між гілками влади.

Олег Білоус вважає, що коаліція мала би регламентувати, а не обмежувати повноваження парламенту чи президента.

Що ж до підтримки такого об'єднання українським народом, пан Олег висловлює певні сумніви: «Проблема полягає в тому, що виборці БЮТ та ПР є різними і, навряд чи підтримають таке об'єднання».

Наразі найскладнішим питанням для обох політичних сил є питання щодо того, як буде обиратись президент: чи то парламентом, чи то народом.

«Якщо вибори президента будуть проходити в парламенті, то у людей просто віднімуть право вибору», — Олег Білоус.

old_editor, 02.06.2009 20:07



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини