Учні, які не пройшли тестування з першого разу через поважні причини, пройдуть його вдруге

Випускники, які з поважних причин не пройшли тестування, мають другий шанс. Спеціально для таких учнів комісія із ЗНО створює повторну сесію тестування.

«Учні, які зареєструвались, але за поважної причини не змогли прийти на ЗНО пройдуть його пізніше на спеціально організованій повторній сесії ЗНО, — говорить Ігор Лікарчук, директор українського центру оцінювання знань, —Проте довідка є обов’язковою, як засвідчення дійсної причини відсутності учня».

Наразі таких учнів небагато — близько 30.

А випускники, які не пройшли тестування шкільний атестат таки отримають, правда або з нульовим результатом, або з підписом про не проходження ЗНО.

«Що писатиме у атестаті, вирішить шкільна координаційна рада. Таких учнів зовсім мало і вступ до ВНЗ їм не доступний. Як цього не хотіло багато ректорів вузів, але вступ можливий лише за наявності сертифікату ЗНО», — говорить Ігор Лікарчук.

Без змін залишився вступ осіб, які згідно з законодавством відносяться до пільгової категорії.

«Заборонені також додаткові вступні іспити та будь-які преференції абітурієнтам. Можливі додаткові завдання при вступі на мистецькі факультети. Минулого року вступні іспити проходили майбутні журналісти, от тільки їхнім творчим завданням був диктант. Цього року таке не повториться. Всі вступають на абсолютно рівних правах абітурієнтів», — говорить Ігор Лікарчук.

old_editor, 03.06.2009 14:04



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини