Негативним аспектом одностатевих стосунків є швидка їх популяризація серед молоді — психолог

На сьогодні сексуальні меншини стають вже не зовсім меншинами. Слідом за європейським країнами, в яких рух гомосексуалістів та лесбіянок є відкритим та легалізованим, в Івано-Франківську теж планується створення товариства лесбійок.

Експерти вважають, гомосексуалізм та лесбіянство — це швидше психосоціальна орієнтація, спрямованість статевого ваблення форм його реалізації до осіб своєї статі, статевих відносин між особами своєї статі, аніж генетична особливість людини.

Формування психосексуальної орієнтації охоплює пубертатний (12-18 років) і перехідний (16-26 років) періоди сексуальності. Становлення психосексуальної орієнтації є завершальним етапом психосексуального розвитку, на якому відбувається формування платонічного, еротичного і сексуального лібідо, говорять психологи.

Оскільки формування лібідо в більшій мірі припадає на перехідний період та формування підлітка, як індивідуальності, то велика значення на сприйняття підлітком світу в майбутньому, є відносини в родині та ставлення батьків.

«Особливо важливим є ставлення і сприйняття батьками своєї дитини. Якщо підліток обділений теплими сімейними емоціями та любов’ю батьків, якщо батьки якимось чином намагаються осоромити або чинити тиск, то є велика вірогідність того, що він почне шукати себе в таких сферах», — каже психолог Наталя Мухітдінова.



Експерти також вважають, що каталізатором до гомосексуалізму, лесбійства та бісексуальності є диктаторський матріархат в сім’ї, особливо болісно це відбивається на хлопцях. Релігійні утиски в сім’ї теж відіграють негативну роль. Адже якщо з раннього дитинства людині намагаються вказувати на гріховність сексуальних відносин — в неї трапляються досить серйозні розлади на цьому фоні.

За словами психологів, ставлення людей до відкритості та легалізації організації людей нетрадиційної орієнтації є досить передбачуваним.

«Вибух негативних відгуків є досить очікуваним, але потім, поступово, негативність та агресію замінить толерантне ставлення. Хоча, негативним аспектом цього стане надмірна популяризація одностатевих стосунків. При чому, вони будуть зумовлені не генетично, а через моду або примус. Тоді це є небезпечно для людини. Бо це є психічним здвигом. В таких випадках,молодій людині потрібна моральна підтримка, родинне тепло і кваліфікована допомога», — вважає Наталя Мухітдінова.

old_editor, 11.06.2009 14:43



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини