Коли в людини немає минулого, то в неї немає тоді майбутнього — Тарас Боднар

Вчора в приміщенні прес-клубу відбулася прес-конференція за участі представників ГО «Поклик Нації».

ГО «Поклик Нації» за підтримки ще кількох громадських організацій звернулася із заявою до голів обласної та міської рад з проханням звернутися до усіх депутатів та їх фракцій, представлених в сесійних залах обох рад, про підтримку Заяви ГО «Поклик Нації» та разом підписати лист-звернення до Президента України, голови ВР України та голови Кабінету міністрів України з вимогою відставки діючого міністра освіти і науки Івана Вакарчука.

«Іван Вакарчук 02.06.2009 року на розширеній підсумковій колегії МОН подав чергову «геніальну» ідею з 1вересня 2009 року у вузах України обов’язковий курс «Історії України», який вже є скорочений до 34 годин, змінити новим «Історія української культури». Також сьогодні з ініціативи міністра з курсу «Історії України» викидається близько 200 історичних дат, мовляв, це дати Московської та Радянської імперій, мабуть, тоді України не було і українці в історії участі не брали? Коли в людини нема минулого, то в неї нема тоді майбутнього», — сказав Тарас Боднар, лідер івано-франківської громадської організації «Поклик Нації».

Водночас Іван Вакарчук видав за державний кошт новий підручник для 8-го класу «Музичне мистецтво» накладом 147 500 книг, з рекомендацією до обов’язкового використання.

«Цим музичним підручником чинний міністр «скромно», за державний кошт, увіковічнив в історії світового музичного мистецтва свого сина-музиканта, лідера гурту «Океан Ельзи», екс нардепа Святослава Вакарчука і виділив йому аж 3,5 сторінки в цій книзі. В той же час, для гурту Воплі Відоплясова місця там не залишилось», — сказав Тарас Боднар.

Також Тарас Боднар запевнив, що його заяву підтримали ГО «Патріоти України» та Націонал-соціалістична асамблея. Також лідер ГО «Поклик Нації» сподівається, що їх підтримають й інші організації.

old_editor, 10.06.2009 19:55



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини