Єдиний Центр вимагає держстандартів діяльності аквапарків

Народні депутати України, члени Президії Єдиного Центру Василь Петьовка та Оксана Білозір направили до Прем’єр-міністра України депутатський запит про вжиття невідкладних заходів щодо розробки та затвердження державних стандартів, які регулюють будівництво та діяльність аквапарків.

Як зазначається у депутатському запиті, одним із найбільш привабливих та відвідуваних місць відпочинку в літній період року є водні атракціони, на які останнім часом спостерігається неабиякий попит як у дорослих, так і у дітей. Але у частині новозбудованих аквапарків використовується обладнання, яке було у використанні в інших країнах, що, в умовах відсутності спеціальної державної регламентації, є неприйнятним.

На думку парламентаріїв, відсутність державних стандартів, які б регламентували будівництво та експлуатацію аквапарків, ставить під загрозу безпечне дозвілля громадян України.

Враховуючи те, що аквапарк є складним технічним комплексом, і найменші відхилення при його будівництві та експлуатації призводять до травмування та загибелі людей, депутати звернулися до Юлії Тимошенко з вимогою вжити невідкладних заходів щодо розробки та затвердження державних стандартів, які регулюють будівництво та діяльність аквапарків.

old_editor, 10.06.2009 14:04



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини