Прикарпатські студенти створять свою республіку

У неділю, 14 червня в Парку культури і відпочинку ім. Т. Шевченка розпочнеться молодіжний мультифестиваль «Студентська республіка 2009».

Цього року організаторами молодіжного заходу є лідер Громадського Форуму Юрій Соловей, ВГМО «Студентська республіка», а також управління у справах сім’ї та молоді ОДА.

«Студентська республіка» – міжнародний мультифестиваль, учасниками якого є молоді лідери з українських ВУЗів, та із інших країн, таких як Росія, Грузія, США та Молдова. Першочергова мета проекту полягає у сприянні зміцненню громадянського суспільства через розвиток у молоді культури громадської участі та демократичних цінностей.

За словами одного з організаторів мультифестивалю Тараса Дем'янчука, Студентська республіка в своїй суті спрямована на підвищення політичної культури молоді, її самосвідомості та реалізацію студентських амбіцій.

Протягом студентської гри її учасники на кілька днів стають громадянами змодельованої держави, яка діє за власними законами, має свої органи влади, окрему валюту. Під час гри проводяться субфестивалі та різноманітні змагання, а в кінці гри громадяни змодельованої держави прямим голосуванням обирають свого студентського мера і студентський магістрат, який поїде представляти Івано-Франківськ на Всеукраїнську студреспубліку, що наприкінці літа традиційно проводиться у Криму.

Цього року на Сутудреспубліці в Івано-Франківську буде проведено найбільшу за всю історію проведення таких заходів у нашому місті кількість субфестивалів і різноманітних конкурсів. Студенти прийматимуть участь у квест-фестивалі, флеш-моб-фестивалі, спортивних іграх, дебатному турнірі, конкурсі краси, мафії, КВН, і т.п. Увечері розпочнеться дискотека і нічна «туса», протягом якої громадяни Студентської Республіки візьмуть участь в цікавих розважальних конкурсах та змаганнях.

Погодилась розвеселити студентів і комана КВН «Батяри», лідер якої - Михайло Мельникович буде ведучим на Студреспубліці.

Отож, запрошуємо всіх студентів взяти участь у цікавій динамічній грі, яка залишить в учасників тільки хороші враження.

Для того, щоб взяти участь в мультифестивалі необхідно заздалегідь зареєструвати команду з 6-ти осіб за тел. 8-066-675-50-59, 8-066-398-19-54. Кінцева дата реєстрації - 12 червня.



old_editor, 09.06.2009 18:34



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини