БЮТ та ПР хотіли з Конституції зробили статус закритого акціонерного товариства і приватизувати владу — Шкварилюк

Саме народ повинен вирішувати подальшу долю України, а не кілька політиків, тому потрібно провести всеукраїнський референдум.

Про це сьогодні заявив у Верховній Раді лідер ГО «Фронт Змін» Арсеній Яценюк.

«Виходячи з реального порушення прав громадян з боку політиків, — говорить лідер Івано-Франківського осередку «Фронт змін» Володимир Шкварилюк, — Ми стали свідками узурпації влади, дій, які піддавали під загрозу поняття демократії. А найголовніше – прагнення деяких політичних сил відібрати у громадян право волевиявлення, бо БЮТ та ПР хотіли з Конституції зробили статус закритого акціонерного товариства і приватизувати владу на десятки років. Всі обласні осередки підтримують заяву свого лідера і приєднуються до референдуму».

На референдум, за словами Володимира Шкварилюка, виноситимуться три основні питання: тільки народ і ніхто інший, має право вносити зміни до Конституції, заборонити продовження терміну повноважень будь-яких посадових осіб та чіткі гарантії виконання та дотримання законів України.

«Референдум проходитиме в два етапи: обговорення, за участю експертів, юристів та збір підписів громадян», — говорить Володимир Шкварилюк.

Підписів необхідно зібрати близько трьох мільйонів, проте учасники «Фронту змін» переконані, що зберуть значно більше. Проведення референдуму відбудеться за державні кошти. Тут Володимир Шкварилюк запевнив, що кошти повернуться безпосередньо людям, тим, які працювали на референдум. Хоч процес прийняття законопроектів на референдум процедура довготривала, проте відбудеться до президентських виборів, переконаний політик.

old_editor, 09.06.2009 19:39



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини