В Івано-Франківську вшанували пам’ять жертв сталінських репресій, або Як політики піаряться на «кістках»

У Дем’яновому лазу, як традиційно кожного року, пройшов віче-реквієм на вшанування пам’яті жертв політичних репресій більшовицького режиму. Однак, цьогорічне віче-реквієм стало пам’ятним для багатьох учасників бойових дій, які були присутні на вшануванні. Згідно указу Президента України Віктора Ющенка розсекретити всі матеріали партій та організацій комуністичного режиму історії, стали відомі нові імена жертв та обставини їх смерті.

«Тільки після двадцяти років незалежності України нам все більше стає відомо про злочини комуністичного режиму, — говорить депутат обласної ради Роман Шевчук, — Крапок досі не поставлено. Злочинні організації при владі, а ми так і не можемо нічого вдіяти. Вони сіють розбрат по країні, насаджуючи протиріччя в кожному регіоні України».

Розсекречені документи вносять прояснення в історію, яка досі писалась на замовлення можновладців. Проте, за словами Романа Шевчука, це далеко не все, чимало фактів так і залишились «білою плямою».

«Ми звертатимемось до Міжнародного суду, аби визнати цих людей героями та не дозволити Росії втручатись в перепис нашої історії, як то було до тепер. Ми повинні об’єднатись та розвивати в Україні єдину українську ідеологію та в решті решт, покарати винних, а не дозволяти їм розколювати країну та при цьому наживати собі мільйонів», — каже Роман Шевчук.

На віче-реквієм прибуло чимало чиновників та політиків. Правда більшість і тут не оминули можливості попіаритись. Все дійство нагадувало швидше передвиборчу агітацію ВО «Свобода» Олега Тягнибока.

Сині прапори і гучні красномовні промови про сучасну владу, а ще обіцянки змінити все на краще, як прийде до влади. Такий собі піар «на кістках», як зазначив один з присутніх депутатів. Віче-реквієм для того, аби вшанувати пам’ять тисячі, якщо не більше, людей, а не місце для політичних баталій.



old_editor, 09.06.2009 18:39



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини