Прикарпаття готується до можливої повені. Влада роздає «небезпечним» районам рятувальні човни

З метою забезпечення рятувальних робіт у населених пунктах області, де існує найбільша загроза виникнення надзвичайних ситуацій, пов’язаних із затопленням житлових будинків, облдержадміністрацією було закуплено та передано п’ятнадцять рятувальних човнів «Спринтер 390» сільським головам сіл Галицького, Долинського, Коломийського, Тлумацького, Снятинського, Тисменицького районів, що найбільше постраждали під час липневої повені 2008 року.

Паспорти на човни сільським війтам вручив голова облдержадміністрації Микола Палійчук.

«Враховуючи минулорічний досвід, такі плаваючі засоби є вкрай необхідними при проведенні рятувальних робіт на воді. Саме човни такого типу є найбільш ефективні в сільській місцевості. Загалом в області дві сотні сіл розташовані безпосередньо на берегах річок. До цього часу рятувальних човнів не було навіть у тих селах, які постійно потерпають від повеней та паводків. Наприклад, під час минулорічної стихії люди по три дні чекали на порятунок на дахах та горищах будинків», – повідомив Микола Палійчук.

Голова облдержадміністрації також зазначив, що забезпечення рятувальними човнами перебувало на особистому контролі у Президента України.

Вартість одного «Спринтера» — понад двадцять тисяч гривень, 70 % вартості складає сучасний якісний американський мотор човна. Вантажопідйомність такого човна — до 450 кілограмів, тобто за один рейс «Спринтер» здатен вивезти з небезпеки 6-8 осіб.



old_editor, 10.06.2009 15:01



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини