Водії скутерів мають звикати, до того, що вони є учасниками дорожнього руху — Василь Гультайчук

З 1 січня наступного року усі мопеди з будь-яким об’ємом двигуна, підлягатимуть обов’язковій реєстрації як транспортні засоби. Кожен мопед чи скутер матиме свій державний номер, а його водій буде змушений отримати спеціальне посвідчення категорії А , без якого не зможе користуватися цим видом транспорту.

«Реєстр скутерів і мопедів проводиться вже давно. І на сьогодні вже зареєстровано близько 1240 мопедів. Реєстрація є необхідною. Завдяки їй, водій матиме всі точні необхідні дані про свій мопед, і такий мопед легше контролювати з боку державних органів управління», — каже Костянтин Кулак, прес-секретар УДАІ.

Крім цього, водії скутерів мають звикати до того, що вони є учасниками дорожнього руху і виконувати правила дотримання безпеки на дорозі. Обов’язковим для водія скутера є їзда в мотошоломі.

«До прикладу, кілька днів тому в селищі Ворохті 21-річний водій скутера, виїжджаючи з подвір’я, не справився з керуванням, з’їхав в кювет і зіткнувся з електроопорою. На щастя, на місце пригоди досить оперативно прибули лікарі швидкої допомоги. Крім того, тілесні ушкодження отримала й 8-річна дитина, що була пасажиром скутера. Можливо, наслідки цього випадку могли бути оптимістичнішими, якби і водій і пасажир одягли мотошоломи», — каже Василь Гультайчук, начальник ЦГЗ УМВС України в Івано-Франківській області.

Будуть штрафуватися в обов’зковому порядку ті водії скутерів, які будуть порушувати правила безпеки на дорозі.

«Вже створено 402 протоколи з керування скутером в нетверезому стані. Їх водії сплатили штрафи розміром в 300 гривень. Також штрафуються ті водії, які перевозять більше,ніж одного пасажира і не користуються мотошоломами. Розмір штрафу варіюється від 170 до 300 гривень», — говорить Костянтин Кулак.

old_editor, 11.06.2009 14:28



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини