Влада Прикарпаття залучає інвесторів, які готові ліквідовувати наслідки минулорічної повені в борг

Під час робочої поїздки у Надвірнянський район голова облдержадміністрації Микола Палійчук ознайомився з тим як тривають відновлювальні роботи після стихії. Так, керівник області побував у міській зоні відпочинку м. Надвірна, тут на берегоукріплення річки Бистриця вже витрачено більше 3 мільйона гривень.

На завершення робіт потрібно ще чимало коштів, однак в держбюджеті вони не передбачені. Як зауважив Микола Палійчук на 2009 рік уряд не передбачив коштів на ці потреби. Тому облдержадміністрація зараз активно працює з рядом інвесторів, котрі готові виконувати роботи в борг під державні гарантії. Завдяки зусиллям облдержадміністрації уже знайдено потенційних інвесторів, які готові виконати робіт на суму в понад 100 млн грн..

«Зараз особливо гостро стоїть проблема з об’єктами, котрі повністю незавершені. Ми працюємо з урядом задля вирішення цього питання. На Прикарпатті є 2435 об’єктів, що входять до генерального плану відновлення після наслідків стихії – це мости, берегоукріплення, дороги. Стовідсотково завершено на сьогодні 30% об’єктів, 35-40% - це перехідні об’єкти, роботи на яких ще повинні тривати, на 25% роботи взагалі ще не розпочинались»,— зауважив Микола Палійчук.

Також перебуваючи у Надвірній голова облдержадміністрації побував у колишній військовій частині в якій з цього навчального року навчатимуться вихованці Прикарпатського військово-спортивного ліцею, що до сьогодні розташовувався у Богородчанах. Новосілля ліцею заплановано відзначити на День незалежності України. Голова облдержадміністрації тримає на особистому контролі темпи та якість робіт ремонтних робіт, що здійснюються у приміщеннях в яких розташується військово-спортивний ліцей. Контрольна перевірка даних приміщень запланована за словами Миколи Палійчука на 10 серпня.

old_editor, 15.07.2009 16:34



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини