Вчора в Надвірній стався черговий викид шкідливих речовин

В’їдливий дим та речовина схожа на сніг були всюди, кажуть мешканці санітарно-захисної зони колишнього Надвірнянського лісокомбінату. Працівники санепідемстанції на місце події прибули лише сьогодні і результати поки невідомі, але мешканці кажуть, що після такого, їх вимоги будуть більш категоричними.

«Вчора вдень ми відчули гострий неприємний запах і все навколо побіліло, не знаємо чи то пил, чи інша хімічна речовина. Встигли позабирати білизну з двору і позакривати вікна. Ми ходили до чиновників і подали свої заяви з вимогою повторного круглого столу 12 червня за участі депутатів та керівництва заводу», — говорить мешканка санітарно-захисної зони Віра Афтаназів.

Правда, цього разу круглий стіл буде вирішальним, в гіршому разі, як уже говорилось, голодувати будуть чи не всі мешканці. А вимагати будуть уже не нового будівництва, а готових квартир. Віра Афтаназів каже, що вони вже нікому не довіряють, і не вірять, що завод побудує їм нове житло.

«Наразі голова РДА Надвірної Ігор Писклинець на курорті, а заступник таке враження ніби перший день народився. А недавно прийшли документи від директора архіву у Львові, де знаходяться документи заводу, то він взагалі заявив, що вперше чує, що територія, на якій ми живемо, санітарно-захисна, і документів, ясна річ, у нього ніяких немає. Це заставляє нас бути ще рішучими і добиватися правди мало не крайніми методами», — говорить Віра Афтаназів.

Результати санепідемстанції поки не відомі, проте «Малакава» триматиме ситуацію під контролем і надалі.

old_editor, 10.06.2009 18:33



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини