Мешканці санітарно-захисної зони тимчасово припинили голодування

Мешканці санітарно-захисної зони у Надвірній задоволені результатом круглого столу, який відбувся вчора за участі місцевої влади та керівництва заводу «Інтерплит».

«Ми задоволені результатом на половину, — говорить одна із мешканок Віра Афтаназів, — Нам було приємно, що влада на нашій стороні. Київського керівництва не було за столом і склалось таке враження, що директор не попередила їх, бо вона відмовчувалась на питання чому немає Київських представників. Вона боїться їм це повідомити. І взагалі Світлана Тищенко, директор заводу, не була готова до зустрічі: вона не володіла ні юридичною, ні технічною інформацією. Після чого голова РДА Ігор Писклинець зобов’язав її вивчити документацію заводу і через 35 днів повинне бути готове рішення».

Наразі Віра Афтаназів голодування припинила. Проте за її словами, якщо керівництво заводу не задовольнить їхніх вимог, вона знову розпочне голодування.

«Завод, згідно з чинним законодавством, зобов’язаний відселити нас. Санітарно-захисна зона заводу 300 метрів, і ми до неї входимо. На нашій стороні вже і санепідемстанція, тож закон за нами. І нас переселять, але ми ще добиватимемось, щоб це було житло з відповідними умовами для життя», — говорить Віра Афтаназів.

Мешканці санітарно-захисної зони кажуть, що 35 днів – небагато, а директор заводу пообіцяла відвідати кожну домівку і питатись що кого турбує і пропонувати свою допомогу.

old_editor, 07.05.2009 18:36



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини