ОПОРА перевірятиме кількість пільговиків та прозорість вступу до вишів

Сьогодні в Івано-Франківську відбулась прес-конференція на тему: «Вступ-2009: ризики та можливості для абітурієнтів». Захід організувала громадянська мережа ОПОРА в рамках всеукраїнської кампанії моніторингу вступу до вищих навчальних закладів.

Іван Маруняк, представник ОПОРи презентував новинку цьогорічної вступної кампанії — систему «Конкурс».

«Завдяки цій нововведеній системі абітурієнти матимуть можливість слідкувати за шансами стати студентами обраного ВНЗ і порівнювати свої результати ЗНО з результатами інших студентів в онлайн режимі. До системи зареєструвався 421 вищий навчальний заклад, 11 з них — це навчальні заклади міста Івано-Франківська та області», — говорить Іван Маруняк.

За його словами, моніторинг вступної кампанії розпочався 29 червня. Проте, нова система має і недоліки: технічні неполадки з роботою системи, та падіння інтернет сторінки через надмірне навантаження та цікавість людей.

«Досвід моніторингу минулого року показав, що головною загрозою щодо забезпечення прозорого вступу є поза конкурсне зарахування на основі різних пільг. Тому, спостерігачі від ГМ ОПОРА будуть приділяти особливу увагу кількості пільговиків, що подали заяви. Якщо їх кількість суттєво перевищуватиме показники минулих років, то ГМ ОПОРА звернеться до Міністерства освіти і науки та Генеральної прокуратури з проханням перевірити. На даний момент вже 6 ВНЗ України позбавлено ліцензії, ще 32 минулорічні справи перебувають в прокуратурі», — каже Іван Маруняк.

Довідка

Гаряча телефонна лінія за номерами:

8 097 729 07 09 та 8 063 628 67 68 , де абітурієнти зможуть отримати консультацію та поскаржитись при виникненні проблем.

old_editor, 15.07.2009 15:21



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини