Підсумок тижня №13



Напевне, найбільшою подією цього тижня для івано-франківців став звіт міського голови Віктора Анушкевичуса перед громадою. Бо як сказав мер: «Звіт перед депутатами — це не звіт. Тому, я вважаю своїм обов’язком зробити невеликий звіт перед вами». Правда, цей невеликий звіт розтягнувся на кілька годин навіть попри обіцянки бути лаконічним і запевнень, що текстів з листочка він не читає.

Шкода, звичайно, що не читає, ні він, ні депутати, бо може би тоді вони звернули більшу увагу на проблеми бібліотек, вірніше на поповнення їх фондів. Про нові книжки бібліотеки можуть тільки мріяти, і це попри запевнення обранців і мера, що вони обов’язково виділять необхідні кошти. Все завершилося демонстративно-показовим врученням бібліотекам від Анушкевичуса зібрання творів Бердника кілька місяців тому. Тоді на таку оказію скликали пресу, щоб обов’язково показали як то міський голова дбає про поповнення фондів. Після цієї галочки, справа з книжками заглохла.

Та повернемося до наших баранів, тобто звіту міського голови. Віктор Анушкевичус свято переконаний, що дороги в Івано-Франківську не найгірші, і все начебто пізнається в порівнянні. Кому щось не подобається радить з’їздити в інші міста і подивитися. Знаючі люди кажуть, що дивилися і порівняння не на користь обласного центру Прикарпаття. Та хіба міському голові щось доведеш? Він свято впевнений, що Франківськ за його каденції перетворюється у справжнє європейське місто. А в європейському місті немає місця тополям, тому їх вирубують і вирубуватимуть і далі. А от місце торговим літнім майданчикам в Івано-Франківську є. На закиди про те, що на них підлітки п’ють пиво, міський голова відповів, що це проблема не майданчиків, а виховання дітей. А дітей планують виховувати у центрі патріотичного виховання, який створять при Меморіальному комплексі Степана Бандери. Правда, сам комплекс зачинений і по нині. Пана Анушкевичуса запитання про комплекс відверто нервують. Каже, що комплекс збудували і цьому люди вже мають тішитися. А от запрацює він лише тоді, коли в Україні мине криза.

А от чи то так криза повпливала на людей з нетрадиційними сексуальними уподобаннями, чи то, може, на них якісь магнітні бурі діють, але вони вирішили створити в Івано-Франківську організацію лесбійок. І доєднатися до неї нібито вже готові 20 жінок із обласного центру Прикарпаття.

А от чи готові івано-франківці взяти участь в референдумі стосовно змін Конституції, наразі не відомо. Правда, у громадській організації «Фронт Змін» кажуть, що референдум саме на часі, і тільки громадяни мають формувати Конституцію. Гроші на цей «захід» мають взяти із держбюджету. Правда, представники фронту кажуть, що витрати окупляться і повернуться людям, які працюватимуть на референдумі.

Ми ж бажаємо вам благополуччя на всіх рівнях.

Вдалого вам наступного тижня.

old_editor, 14.06.2009 14:58



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини