Для України настав час думати про інші джерела енергозабезпечення — експерт

«Україна використовує втричі більше енергоносіїв, ніж країни Європи, та в два рази більше ніж країни світу», — так заявив на конференції Української програми підвищення енергоефективності - UKEEP керівник програми Андерс Лунд.

Також він зазначив, що скорочення енергоспоживання призведе до скорочення викидів СО2 в атмосферу. Такі каїни як Швейцарія, Швеція, Латвія, Норвегія та інші розвинуті європейські країни перейшли на використання гідро- та атомної енергетики чим значно зменшили викиди вуглекислого газу.

В Україні основними джерелами енергопостачання є газ та вугілля, що значно скорочує її енегроефективність.

Андерс Лунд навів приклад Швеції, яка за 15 років перейшла від використання нафтопродуктів до біопалива, що зараз є основним енергоносієм країни та робить її незалежною від різних коливань на ринку нафти.

«Для України настав час думати про інші джерела енергозабезпечення», — наголосив він.

Це, на його думку, зробить країну конкурентоспроможною на ринку енергоносіїв.

«Запровадження проектів UKEEP допоможе підприємствам знизити витрати на електроенергію та природний газ, підвищити продуктивність праці, збільшити прибуток та забезпечити надійність постачання джерел поновлюваної енергії. Сподіваюсь у вас склалось розуміння того, що UKEEP зможе допомогти вам заощаджувати на енергоносіях та ставати конкурентоспроможними», — говорить фінансовий експерт UKEEP Джим Дісенстам.

Довідка

Програмою UKEEP вже були профінансовані такі підприємства, як Сімферопольський склотарний завод, Цурюпинський паперовий завод у м. Херсон, Хлібзавод Яричів у м. Львів та Дніпропетровський тепличний комбінат.

old_editor, 03.06.2009 19:18



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини