Наступного року ЗНО може проходити пізніше – в кінці червня на початку липня

Підходить до кінця період, який експерти із ЗНО називають найскладнішим та найвідповідальнішим у житті країни. За цей час отримано близько 2,1 мільйонів робіт.

«Наразі не можемо говорити, що ЗНО не відбулось чи зірване, — говорить Ігор Лікарчук, директор українського центру оцінювання освіти. – Не маємо жодного зафіксованого факту грубого порушення, яке б мало вплив на результат. Лише кілька випадків порушення етичних норм викладачами. Це допоможе на що звернути увагу наступного року».

Крім того, цього року кожен учасник тестування має можливість дізнатись про свій результат у он-лайн режимі. Це ще одне із цього річних нововведень.

А наступного року є велика ймовірність, що тестування проходитиме в інший час – в кінці червня та на початку липня.

«Мова про перенесення тестування йшла ще віддавна. Директори шкіл піднімали галас, бо ми зриваємо їм навчальний процес. Цього року всі скаржаться, що учні зловживають вільним відвідуванням і відбиваються від рук. Тож ми обговорюємо такий варіант», — говорить Ігор Лікарчук.

Але директор центру зазначає, що в такому разі навчання доведеться розпочинати не з першого вересня, як було досі, а з початку жовтня, як практикують за кордоном.

«Це приведе за собою низку проблем, це відпустки, навчальна система. Дата тестування ще обговорюється, але зміна відбудеться обов'язково», — говорить Ігор Лікарчук.

Система ЗНО ще змінюватиметься та вдосконалюватиметься, обіцяє Ігор Лікарчук. Але при цьому він не хоче конкретних реформ, бо тоді доведеться постійно до них пристосовуватись, а це може порушити функціональність самого ЗНО.

old_editor, 03.06.2009 16:38



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини