Незадоволених результатом тестування в Україні більше пів сотні учнів

Учасники ЗНО, яких не задовільнив результат мають право апелювати і вимагати переоцінки своєї роботи. Правда, експерти ЗНО зазначають, що траплялись випадки, коли учні добивались зовсім протилежного ефекту своєї апеляції – результат можуть знизити на кілька балів.

Цього року вже зареєстровано більше 60 апеляцій по результатах оцінювання з історії України.

«Ми всі апеляції розглядаємо та перевіряємо повторно роботи, які знаходяться в нашій базі даних, — говорить Ігор Лікарчук, директор українського центру оцінювання якості освіти, — Ми зробили цей процес відкритим та прозорим. Апеляції є і було б дивно, якби не було. Правда, опротестування мало впливає на результат. В дуже крайніх випадках».

Минулого року не згідних з результатами було понад 240 осіб. З них 18 апеляцій були задоволені, хоч деякі домоглись зниження оцінки.

«Апеляції подають здебільшого на результат, ніж на сам процес. Мені би хотілось більше апеляцій, це дозволило б знати над чим працювати, бо система далеко не ідеальна», — каже Ігор Літарчук.

Подавати апеляцію мають право лише учасники тестування. Ігор Лікарчук каже, що до нього звертались поважні люди, які не зовсім задоволені результатами своїх дітей, але від цього нічого не залежить. Апелювати повинні самі учні.

old_editor, 03.06.2009 16:19



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини