Депутати відмовились від створення центру контролю за зовнішньою рекламою

В Івано-Франківську вилучено близько дві сотні переносних рекламних щитів. За словами міського голови Віктора Анушкевичуса, проблема залишається актуальною і надалі.

Для боротьби з незаконною зовнішньою рекламою Віктор Анушкевичус запропонував створення комунального підприємства «Івано-Франківський міський рекламно-інформаційний центр», який повністю контролював би встановлення реклами по місту.

Проте депутати відмовились розглядати дане питання на 42 сесії міської ради, бо вважають недостатньо вивченим, аби виносити його на сесію. Чиновники вирішили відкласти розгляд та прийняття рішення до кращих часів – наступної сесії.

«Сьогодні питанням про розміщення та демонтаж реклами займається управління архітектури та містобудування, — говорить Віктор Анушкевичус, — Але одній людині фізично не справитись з демонтажем та вилученням рекламних конструкцій».

Депутати аргументували своє рішення тим, що в місті діють комунальні підприємства, в чию компетенцію входять моніторинг та контроль за незаконним встановленням реклами, а відкриття такого центру зумовить виникнення цілого ряду проблем. Зокрема, оренда земельної ділянки, пошук працівників та ін.

На що Віктор Анушкевичус відповів, що наразі управління архітектури не займаються тим, чим повинні і створення центру розвантажило би роботу працівників управління.

«Практика в інших містах показує, що завдяки таким центрам контролю за рекламами можливі додаткові надходження до бюджету міста. 200 конструкцій уже вилучено і є факти незаконного встановлення, а значить з цим необхідно боротись», — каже Віктор Анушкевичус.

old_editor, 28.05.2009 21:57



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини