Мода в Івано-Франківську: погляд дизайнера одягу Віталія Цалко

Кожна людина, незалежно від віку, статі і статусу з приходом теплих днів починає задумуватись: “Що я буду носити цього літа? Що необхідно купити? А може в мене є улюблені речі, і саме тепер вони знову стануть актуальними?”.



Стиль

Цього літа найбільш актуальною, за словами Віталія, є морська тематика. Білий одяг із смужками, які б нагадували морську уніформу, усі відтінки синього.

Не забувайте також про етно-стиль, наголошує модельєр, він завжди був у моді, римсько- грецький, арабський, африканський, східний.



Кольори

Літо – час світла, час світлих тонів, аж ніяк не чорних. Чорний несе в собі негатив, вважає модельєр. Але, якщо у людини відповідний настрій, і вона відчуває, що «чорне» – це саме її, в жодному разі не потрібно протистояти самому собі. Одягатись потрібно перш за все для себе, для свого морального комфоту, тоді і вигляд завжди буде органічний, а це завжди модно. Кольорова гамма цього літа може бути як пастельною, так і насиченою, але в будь-якому разі уникайте кислотних, штучних тонів. Поєднуйте кольори, сміливо експериментуйте, але віддавайте перевагу вдалим експериментам, інакше є ризик стати схожим на клоуна.



Тканина

Тканини вибирайте обов’язково натуральні, легкі, а для вечірнього вбрання знову актуальними є набивні та фактурні варіанти.



Довжина

Для дівчат Віталій рекомендує ультракороткі спіднички, які є настільки короткими, що їх неодмінно виготовляють відразу із білизною з тієї ж самої тканини. А для жінок актуальною є довжина – 4 пальці вище коліна, або нижче. В жодному разі не обирайте довжину на рівні з колінами. Взуття повинно асоціюватись із легкістю – тонкі підошви, тонкі делікатні ремінці, шкіра насичених відтінків.

Взуття та сумки

Знову в моді жіночі сумочки-ридикюль (маленькі, елегантні, трохи більші за портмоне).

Ввечері можна відірватись на літніх чобітках із перфорованої шкіри, нейлону, шкіряних стрічок, вони завжди притягували погляди своєю ефектністю, сміливими дизайнерськими формами.



Прикраси

Завершуючим елементом завжди є прикраси. До золота у Віталія особливе ставлення: «Золото в різні епохи приносило багато бід людству, тому рейтинг цього металу у світі дизайну невисокий». Ставку робимо на срібло і фірмову дизайнерську біжутерію великих розмірів та цікавих форм.



Чоловікам

Сильна стать, знімайте «рейтузи», вони вийшли з моди ще минулого року. Зараз модним є свобідний крій брюк, але на бедрах обов’язково облягаючим. Для сміливих модників ширина штанки внизу може досягати 45 см, а тканина має бути «спадаючою» в натуральні складки, хвилі. Така собі спідниця-брюки.

Крім порад щодо модних тенденцій не забувай про свою індивідуальність і про свій власний стиль. Доповнюй, коригуй або кардинально міняйся, якщо час у твоєму житті для цього настав.

old_editor, 22.05.2009 18:18



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини