Заплатив – роби спокійно своє діло — Тишківський

Споживачам, які боргують за послуги «Вотоекотехпрому», відключатимуть каналізацію не заходячи до квартири. Керівництво підприємства попереджатиме про можливість відключення, але саме відключення буде проводитися без відома та згоди абонентів. З цією метою працівники підприємства застосовують спеціальний прилад.

«Прилад називається «Опера», — говорить керівник відділу збуту послуг КП «Івано-Франківськводоекотехпром» Володимир Тишківський, — Суть його полягає у тому, що до великої спеціальної балки прикріпляють відеокамеру, яку опускають в каналізаційну трубу, яка має вихід на даху будинку, а на невеликому екрані можна бачити її місце знаходження. Таким чином безпомилково визначити потрібну квартиру. Попавши у трубу, туди заливається спеціальна суміш, яка перекриває отвір. Довго без каналізації, як правило, люди не можуть обійтись, тож зобов’язані погасити борг».

Правда, процедура відключення та підключення коштує 400 гривень. Але в такій здавалося б крайній мірі, самі працівники вбачають кілька позитивних моментів.

«Найперше — ми змушуємо людину іти з нами на контакт і доходити до якогось рішення», — каже Володимир Тишківський.

Відключенню підлягатимуть абоненти із заборгованістю від 500 гривень, але це залежить від кількості проживаючих в квартирі. Крім того, аби не було у людей ефекту несподіванки по місту їздитиме кольорова машина і оповіщатиме про наміри «Івано-Франківськводоекотехпром».

«Всю процедуру відключення ми умовно поділили на дві дії: увертюру – це попередження абонента, та арію – коли боржник дивиться на унітаз, яким не можна скористатись. І немає іншого виходу, крім як заплатити», — каже Володимир Тишківський.



old_editor, 19.05.2009 15:21



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини