Юрій Гримчак: Президент – це тормоз! Його вибори будуть небезпечними

«Останнім часом я схиляюся до того, що Президента слід обирати у Парламенті. Менше слухайте експертів, які схильні до протилежного, більше дослухайтеся думки політиків», — сказав парламентський представник «Народної самооборони» Юрій Гримчак сьогодні в ефірі «Радіо-Ера».

Депутат заявив: «Якщо уважно вчитатися в сьогоднішню Конституцію, то Президент – це тормоз, висловлюючись на побутовому рівні. Це гальмо необміркованих, нерозумних і авантюрних кроків Ради, уряду, держави та місцевих рад. Сьогодні головне завдання Президента – збереження держави за допомогою повноважень, які він має. Це – найголовніший вираз його посадової діяльності».

Юрій Гримчак розкритикував авантюрний, на його думку, стиль правління діючого Президента України Віктора Ющенка: «Наш Президент ніяк не може зрозуміти, що його головне завдання – саме це (збереження державності – ред.), а не щось інше. Тому іноді у мене складається враження, що він нинішню Конституцію не читав».

Юрій Гримчак звернувся до майбутніх кандидатів у Президенти України: «Якщо йдеться про всенародні вибори Президента, то його завдання – бути гарантом, охоронцем держави. А більшість нинішніх кандидатів не розуміють, про що йде мова. Чомусь розповідають про фантастичні, авантюрні плани державних перетворень коли їх оберуть на президентство. Кажуть, що власноруч побудують щасливе майбутнє наших людей.

Шановні! Читайте Конституцію: там написано, чим ви повинні займатися. І на президентських перегонах, виходячи саме з тих завдань, які стоять у Конституції, ви повинні розповідати, як їх виконуватимете. А не малювати рожеві палаци!»
.

Юрій Гримчак висловив занепокоєння можливістю громадянського протистояння, яке під час всенародних виборів Президента-2008 можуть спровокувати негаразди економічної кризи. – «Я дуже боюся того, що було в 2004 році. Але на більш високому рівні — протистояння людей. Сьогодні це протистояння може співпасти із явищем, яке назвали «економічною кризою». Тому я вважаю, що вибори в парламенті – це найбезпечніший для суспільства варіант виборів Президента. Найбезпечніший — на даний момент. Це дозволить обрати ту компромісну фігуру, яка займатиметься саме збереженням держави».

old_editor, 28.04.2009 19:22



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини