У ЦНО радять не купувати відповіді та сертифікати

Нещодавно в інтернет-просторі з’явилися оголошення, в яких невідомі пропонують купити ключі до тестів-2009. За окрему плату також можливе придбання сертифікату центру незалежного оцінювання знань.

Завідувач центру моніторингу якості освіти Петро Якубовський називає такі пропозиції фальсифікацією, мета яких – дискредитація системи оцінювання знань.

«Це фальсифікація чистої води, — вважає Петро Якубовський, — Безперечно, вона покликана дискредитувати діючу систему освіти».

Кому вигідна фальсифікація, Петро Якубовський відмовляється сказати. Каже, що це не його робота, проте запевнив, що підроблені сертифікати обов’язково виявлятимуться.

«З метою виявлення фальсифікацій запроваджено подвійну систему перевірки сертифікатів», — повідомив Петро Якубовський.

За словами Петра Якубовського, вперше сертифікат звірятимуть з базою даних Українського центру оцінювання якості знань, під час подання документів до приймальних комісій. Вдруге сертифікати перевірятимуть після видання наказу про зарахування до вищого навчального закладу.

«Таким чином підроблений сертифікат буде виявлено,— каже Петро Якубовський, — Тож я не раджу купувати ані сертифікат, ані ключі до тестів. Краще ці гроші використати на репетиторство. Ефект буде кращим».



old_editor, 27.04.2009 16:22



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини