Про наших собак дбають іноземці, ми ж вирішуємо проблему по-старому – експерт

Проблема собак в Івано-Франківську існувала завжди. Сьогодні найдієвішим способом вирішенням цієї проблеми – є винищення собак, так вважає міська влада.

За словами комунальників, справа навіть не в фінансуванні, а в самих людях.

«У нас непередбачені кошти на бездомних собак, кішок, та й людей теж, — говорить начальник УЖКГ Петро Косюк, — Немає жодного закону, який карав би за викидання тварин на вулицю чи жорстоке відношення до них. Що казати, якщо приїжджають якісь люди з села і кидають в місті коробки з цуценятами, чи утримують собак по заводах, а вони щорічно дають по два виводки, собак підгодовують, і їх стає все більше. Потім тільки і чути про випадки нападів собачих зграй на людей. Це біда суспільства. Фінансування та підтримка влади іде потім, а в перше чергу – свідомість кожного. Вбивство не вихід, але іншого поки немає».

В Україні існують всього два масштабні, обладнані сучасною технікою заклади для бродячих тварин, але вони фінансуються Німеччиною.

«Наша влада не підтримує таких закладів, вони ледве виживають за рахунок благодійних коштів. Всі знають, що відбувається, є окремі організації, які постійно закликають до людяності, кричать про жорстокість, але ніхто не може відповісти, що робити. І поки це питання не постане на державному рівні, не почнуться виділятись кошти з бюджету, нічого не зміниться, про наших собак дбатимуть іноземці», — каже Петро Косюк.

old_editor, 16.04.2009 18:43



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини