Дітей за розфарбовування будинків будуть… любити

Віднедавна батьки любителів обмальовувати фасади будинків платитимуть повну вартість завданих збитків.

«Наразі таких батьків, дітей яких зловили на гарячому правоохоронці, є п’ять. Їм направили листи з попередженням, що вразі їхньої відмови сплатити штраф, на них подадуть в суд», — говорить начальник УЖКГ Петро Косюк.

Проте за словами Петра Косюка, цих дітей на такі вчинки штовхають зовсім не благородні наміри, мовляв, нема де молоді малювати, а бажання похизуватись перед друзями та відчути смак заборони.

«Я подавав ідею поставити перед білим будинком десять гіпсокартонових плит, щоб дати змогу малювати всім бажаючим. Але поспілкувавшись з молоддю, виявилось, що їх не цікавить малювання, їм подобається відчувати адреналін, коли розмальовуєш якийсь дім і тікаєш», — каже Петро Косюк.

Боротися з юними художниками будуть не традиційно – їх будуть любити.



«Що дасть, якщо ми просто каратимемо їх? Чим більше це забороняти, тим більше дітям хотітиметься зробити шкоду. Я не кажу, що потрібно дозволяти обмальовувати будинки, треба піти іншим шляхом, показати, що до цих дітей прислухаються, щоб вони відчули власну значущість. Штраф – це обов’язкова міра, адже потрібно за якийсь кошт відмити ті малюнки. Але відношення повинне бути гуманне, вони не злочинці, вони діти, які хочуть, щоб їх любили»
, — каже він.

old_editor, 16.04.2009 17:38



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини