Через кризу відкриття польського консульства в Івано-Франківську переноситься

В Івано-Франківську польське консульство буде, але нескоро. Про це «Малакаві» повідомив Богдан Білик, начальник відділу економічного та інтеграційного розвитку МВК.

«Польський уряд планував відкриття свого консульства у декількох містах України, — розповідає Богдан Білик, — Зокрема у Вінниці, Івано-Франківську і Сімферополі. Але у зв’язку з економічною кризою, відкриття перенесли у всіх запланованих містах. Польща навіть призупинила створення консульства у Берліні. У нас польське консульство планується відкрити десь в кінці цього року на початку наступного. Але це ще не остаточне рішення».

За словами пана Білика, польська сторона не вибрала жодного із запропонованих франківською стороною приміщень, де би мало знаходитися консульство.



«Це були будівлі на центральних вулицях міста таких, як Шевченка, Грюнвальдська та Грушевського. Представники польського департаменту розглядали ці варіанти, проте відповіді так і не дали. В кінці року їм доведеться розглядати інші приміщення, оскільки заплановані уже будуть заняті», — каже Богдан Білик.

old_editor, 09.04.2009 16:51



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини