Анушкевичус відзвітувався, чому його не було на сесії

Міський голова Івано-Франківська Віктор Анушкевичус вирішив відповісти на питання ПОРИстів, які хотіли знати, чому мера не було на дуже важливій сесії, яка відбувалася 31 березня.

Віктор Анушкевичус каже, що не потрапив на сесію, бо був у відрядженні в Києві.

«30 березня відбувалась велика нарада, так звані муніципальні слухання, які проводив Президент України Віктор Ющенко у Києві, присвячені розвитку та утвердження місцевого самоврядування, на яких я був присутній. Окрім того, я мав зустрічі у трьох міністерствах з питань, що є найбільш болючими для нашого міста. Зокрема, це Міністерство фінансів, Міністерство охорони навколишнього природного середовища та Міністерство будівництва та регіонального розвитку», — говорить Віктор Анушкевичус.

Міський голова каже, що в міністерствах він не просто був, а вирішував глобальні для міста питання. Наприклад, у Мінфіні обговорювалась можливість фінансування робіт по ліквідації наслідків липневої повені 2008 року з так званого стабілізаційного фонду, а також питання погашення кредиторської заборгованості, яке має місто за здійснені в цьому напрямку роботи.

А ще під час відрядження у франківського мера була зустріч з послами трьох балтійських держав – Литви, Латвії та Естонії.

«Більше того, я мав зустрічі з представниками бізнесу, де обговорювалися два питання, що є дуже актуальними для Івано-Франківська. По-перше, це дороги і можливість потенційного інвестування у дорожнє будівництво у місті, оскільки коштів у міському бюджеті не вистачає. По-друге, велися перемовини щодо можливостей альтернативного опалення в бюджетних установах, зокрема, дошкільних закладах освіти», — каже Віктор Анушкевичус.

За словами мера, його графік був дуже напружений і він не міг перенести всі ці зустрічі, аби бути присутнім на сесійному засіданні.

Нагадаємо, кілька днів тому прикарпатські ПОРИсти публічно звернулися до Віктора Анушкевичуса дати відповідь на чотири запитання. На одне з них, а саме: де він був 31 березня, мер відповів. Залишилося ще три питання.

old_editor, 09.04.2009 14:04



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини