Анушкевичус: Дарування «Запорожців» свідчить про початок передвиборчої кампанії...

Саме так прокоментував міський голова широкорозрекламовану спробу голови обласної асоціації таксистів Романа Харука в присутності журналістів біля адмінбудинку показово подарувати йому автомобіль «Запорожець». Варто також відзначити, що жодних правовстановлюючих документів на перехід права власності на транспортний засіб, голова обласної асоціації таксистів не надав.

Зважаючи на промовистий напис на боковій частині машини «у вдячність за дороги», варто відзначити, що на ремонт доріг в обласному центрі цього річ передбачено близько 16 млн. гривень. За словами Віктора Анушкевичуса, 3 млн. грн. передбачено на поточний ремонт доріг у Івано-Франківську і ці кошти надійдуть із загального фонду бюджету, а 8,260 млн. грн. транспортного збору, які заплановано витратити на капітальний ремонт вулиць у Івано-Франківську, є надійними джерелами надходжень. Тоді як ще 3 млн. грн., що заплановані на ремонт між будинкових проїздів, та 2,061 млн. грн. на капітальний ремонт вулиць повинні надійти з бюджету розвитку, наповнення якого і далі знаходиться під питанням.

Міський голова, коментуючи це питання, також наголосив, що виділені бюджетні кошти для значного покращення дорожного покриття у Івано-Франківську є мізерними. Адже заміна тонкошарового асфальтного покриття на відрізку дороги від кільця у с. Крихівці до кінця с. Драгомирчани протяжністю у 4 км (було зроблено Облавтодором минулого року) вартувала 8 мільйонів гривень. У порівнянні – це половина усіх бюджетних призначень на ремонт доріг у місті протягом 2009 року або увесь транспортний збір.

За інформацією управління житлово-комунального господарства, більшість вулиць в обласному центрі потребують капітального ремонту, оскільки термін їх експлуатації без капремонту (10-12) років вже давно перевищений. Що ж до т. з. ямкового ремонту, то в такий спосіб за словами комунальників цього річ заплановано відлагодити 83 вулиці в місті. Для цього вже організовано 8 бригад, а вночі працюватиме автоматизована машина для відновлення дорожнього покриття «Мадпадчер».

Однією з вагомих проблем у дорожників є також заборгованість за виконані роботи за 2008 рік. На сьогодні Управління комунального господарства МВК боргує дорожним організаціям близько 900 тис. гривень.

За словами Віктора Анушкевичуса, кардинально змінити ситуацію з дорогами у місті можна лише за рахунок солідних кредитних коштів або шляхом отримання згоди від дорожньо-ремонтних організацій на виконання робіт у кредит.

old_editor, 06.04.2009 23:36



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини