У Франківську відкрили поліклініку спеціально для студентів

При Прикарпатському університеті імені Василя Стефаника діє студентська поліклініка. Ініціатором створення поліклініки виступила міська влада.



«Такий заклад є необхідним для студентів, — сказала «Малакаві» заступник міського голови Зінаїда Федорук, — Через тісну співпрацю між мерією та керівництвом університету було вирішено створити поліклініку безпосередньо при університеті, керівництво закладу виділило приміщення, а ми забезпечили поліклініку кадрами».

Працювати в поліклініці будуть спеціалісти, запевняє Зінаїда Федорук, з різних сфер медицини: лор, хірург, окуліст, невропатолог, терапевт, гінеколог та кардіолог.

«Обстеження, як і лікування, буде безкоштовним, всі студенти матимуть змогу пройти діагностику, порадитись, проходити курс лікування в того самого лікаря. Це зручно для студентів, які не матимуть більше незручностей з прийомом до лікарів», — каже Зінаїда Федорук.

Як вона стверджує, зарплату лікарям платитимуть з міського бюджету, медичний персонал працюватиме на пів ставки та за певним графіком.

«Профілактика краща за лікування, а так як поліклініка знаходиться в інституті, це дасть змогу студентам з різних куточків країні, які в нас навчаються, не мати проблем з медичним обстеженням», — каже Зінаїда Федорук.

old_editor, 06.04.2009 19:37



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини