В Івано-Франківську буде скейт-парк

У Івано-Франківську буде скейт-парк для активної молоді. Екстримали матимуть «свою» територію, їм уже не доведеться нищити площу біля Драмтетру чи інші сквери, площі, вулиці, як це було до тепер.

«Наразі скейт-майданчик, який знаходиться біля міського озера є тимчасовим. Його безкоштовно встановила компанія «Ред бул», яка встановлює такі переносні майданчики по всіх містах, а цього разу їх було спеціально запрошено до нас. Майданчик простоїть до 10 травня, до того часу проводитимуться змагання європейського рівня і переможці матимуть звання чемпіонів Європи. Це надзвичайно масштабні змагання, які пройдуть з 7 по 10 травня. Переможці отримають кубки, медалі та подарунки від спонсорів», — розповідає Віталій Матешко начальник управління спорту МВК.



За словами Віталія Матешка питання про скейт-площадку йде вже чотири роки, а тепер впроваджуються вже конкретні рішення.

«Владі не байдуже, як проводить свій час сучасна молодь. — Каже Віталій Матешко, — Уже розглядаються три варіанти місць, де буде постійний майданчик: на вулиці Молодіжній, Шевченка або біля міського озера, де найчастіше проводить дозвілля місцева молодь. Загальна сума, яку планується використати від 100 тисяч до 1 мільйона, все залежить від кількості фігур та виробників».

Самі екстремали кажуть, що місця хоч і мало, проте це краще, ніж те, що було. Їх нарешті помічають і прислухаються до їхніх проблем.

«Всі альтернативні види спорту розвиваються самостійно. Це проблема на державному рівні. 4 роки мусолилась тема будови екстрім-майданчика, просто немає належного фінансування», — говорить Віталій Матешко.

old_editor, 06.04.2009 13:44



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини